Examinando por Autor "Longa López, Alejandra"
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- PublicaciónAcceso abiertoPeru, Flavors & Knowledge. Fundamentals and Methods of Peruvian Cooking(Universidad San Ignacio de Loyola, 2017-08) Zubieta Zamudio, Sandra; Muñoz Jáuregui, Ana María; Cárdenas Jarama, Martín; De la Fuente de Diez Canseco, Luciana; Barriga Rodríguez, Dayana; Perales Ysla, Kathy; Masalías, Rossy; Longa López, Alejandra; López de Castilla, IrmaOver the past 15 years, Peru has experienced a gastronomic boom. Its cuisine not only currently represents a primary source of Peruvian culture and pride but in very little time, it has made its way into the most privileged circles of international gastronomy. Its restaurants are ranked as the best in Latin America and among the top in the world. Peru has been distinguished by World Travel Awards – for five consecutive years – as the best gastronomy and culinary destination on the planet. Moreover, The World’s 50 Best Restaurants of 2015 gave out awards to three of Peru’s restaurants and nine restaurants were awarded.
- PublicaciónAcceso abiertoPerú, sabor y saber: bases y técnicas de la cocina peruana(Universidad San Ignacio de Loyola, 2017-08) Zubieta Zamudio, Sandra; Muñoz Jáuregui, Ana María; Cárdenas Jarama, Martín; De la Fuente de Diez Canseco, Luciana; Barriga Rodríguez, Dayana; Masalías, Rossy; Longa López, Alejandra; Perales Ysla, Kathy; López de Castilla, IrmaEn los últimos 15 años se ha producido un boom gastronómico en el Perú. Su cocina no es solo ya el principal motivo de identidad cultural y orgullo de los peruanos, sino que en poco tiempo ha entrado en las esferas privilegiadas de la gastronomía internacional. Sus restaurantes figuran como los mejores de América Latina y líderes en el mundo. Perú ha sido considerado en los World Travel Awards –por cinco años consecutivos– como el mejor destino gastronómico del planeta. Y The World’s 50 Best Restaurants del 2015 premió a tres restaurantes nacionales, y en su edición regional fueron nueve los reconocidos, entre ellos, el primer lugar.